НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ИДВА НОВАТА КУЛТУРА

  Съдържание на брой 8 - 'Житно зърно' - година XVII - 1943 г.
Алтернативен линк

ИДВА НОВАТА КУЛТУРА


Време е вече старата култура да си замине и да дойдат новите хора — хората на побратимяването, които да мислят за доброто на своите ближни, като за свое добро. Лошите хора ще се заместят с добри. Слабите ще станат силни, за да проявят Любовта. Досега само слабите хора са проявявали любовта, затова всички са били нещастни. Слабите хора ще пуснат всичката топлина и светлина на любовта, за да просветят цялото човечество. В света трябва да има пламък и светлина. Днес светът само дими и пуши.

Иде Любовта в света! Нейната светлина и топлина всичко пречистват. Да мине човек през светлината и топлината на любовта, това значи да мине през страдания, които обновяват. Любовта носи живот в себе си.

Бог е дал властта в ръцете на Любовта, Мъдростта и Истината и те работят вече. Който ги прилага, се ползува от светлината, знанието и свободата. Само така ще се създаде истинската връзка с Първопричината. Човек е силен, докато е свързан с Първата Причина. Ръката е силна, докато е свързана с тялото. Силата на човека се заключава във връзката му с Любовта. В послушанието и изпълнението на Божиите заповеди се крие силата на човека.

Религиозните хора говорят за онзи свят, за ангелите. Те, обаче, не знаят, че никой не може да влезе в онзи свят без любов, без знание и без свобода. С човешки неща в онзи свят никого не приемат. Там нищо нечисто не се допуща. Ще кажат, че Христос е изкупил с кръвта си греховете на хората. Кръвта на Христа е и самото Слово, изявено чрез любовта, мъдростта и истината. Човек страда, когато се отдалечи от Любовта. Тогава той губи и здравето, и чувствата, и мислите, и богатството си. Още първите човеци не изпълниха този закон, поради което и до днес още хората страдат. Те се изпитаха чрез забранения плод, и видяха, колко ценят свободата и как ценят любовта. И сегашните хора още ценят външното богатство повече от вътрешното.

Дошло е време за изправянето на човечеството, — за възприемане любовта. Време е вече за ликвидиране на стария ред и порядък на живота. Новият ред означава създаване на нов свят, дето любовта ще царува. Защо дойде Христос преди две хиляди години на земята? — Да приготви условия за идването на Царството Божие. Новият ред ще трае хиляди Божествени години, а не човешки. Затова е казано: „Тяхното царство е во веки веков". Праведните ще добият сила и власт, ще възкръснат. Те ще победят и смъртта.

Блажени праведните и светиите. Светиите са чисти и светли, те носят светлина за цялото човечество. Те са силни, защото са свързани с Бога.

Блажени са, които очакват възкресението. Те се готвят да излязат от своите пашкули. Възкръсналият е силен човек. В бъдеще и зверовете ще разберат, че е настанала нова епоха в света. Всички растения, животни, хора ще се радват на новия ред и порядък в света. Всички ще бъдат приятели помежду си. Земята ще се преустрои, ще се превърне на рай.

Мнозина питат, колко време има още за излизане на брега. Брегът се вижда вече. Наближила а пролетта. Днес човечеството преживява последните дни на зимата. Работете за по-скорошното идване на пролетта.

Идва една нова култура, културата на любовта.

Наближило е Царството Божие на земята!


  Съдържание на брой 8 - 'Житно зърно' - година XVII - 1943 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ